Etusivu   Kuvia   Levy   Yhteystiedot   Linkit   Bio   Keikat   English

 

Tuuli - Roses kuuntele

Tuuli on lahjakas nuori laulaja-lauluntekijä, jonka jazzvaikutteinen debyyttialbumi Roses saa pysähtymään hetken tunnelmaan.

Tuulin musiikissa voi kuulla vaikutteita niin 70-luvun jousisovituksista kuin popista ja kansanmusiikistakin. Musiikki on pääosin akustista ja levyn soundi on kauttaaltaan lämmin, sisältäen myös vahvoja jazzsooloja - yhdessä nämä muodostavat persoonallisen tyylin. Tuulilla on instrumentalistitausta ja hän soittaa levyllä itse pianot ja viulut. Tuulin lauluääni on vivahteikas; samaan aikaan herkkä mutta ilmaisuvoimainen, puhdas ja raikas.

Itse kappaleet kuljettavat kuulijansa läpi tarinoiden jotka liittyvät erilaisiin ihmisiin ja paikkoihin, kuten levyn nimibiisi Roses, joka kertoo tytöstä joka etsii ruusumetsästä mielenrauhaa ja elämän syvempää tarkoitusta. Tuulin romanttisista

 

Tuuli - laulu, piano, viulu
Mika Mylläri - trumpetti, piano, perkussiot
Ville Herrala - basso
Ville Pynssi - rummut

+ Jukka Perko, sopraano- ja alttosaksofoni
+ Dean Bowman, laulu


 

lauluista monet kertovat irti päästämisestä, menetyksistä ja samalla elämässä eteenpäin menemisestä. Levyn teemoja ovat kaipaus ja toiveet; ehkä juuri ne saavatkin kuuntelijan pysähtymään ja uskaltamaan haaveilla. Suurin osa kappaleista on omaelämänkerrallisia ja osa läheisten ihmisten tarinoiden innoittamia.

Omaperäisyyttä Tuulin levyyn tuo häivähdys vintagetunnelmaa, sillä levy on äänitetty retrosti nauhalle. Kaikenkaikkiaan albumi on hyvin melodinen ja kaunis. Levyn tuottaja, trumpetisti Mika Mylläri toi levylle oman soundinsa niin tuottajana kuin muusikkonakin. Myllärin viimeisimpiin tuotantoihin kuuluu mm. Piirpaukkeen "Koli"- albumi, joka meni syys-lokakuussa 2010 World Music Charts Europe- listan ykköseksi! Yksi mielenkiintoisista projekteista on Northern Star People -bändi jonka Mylläri muodostaa yhdessä brittipianisti Jonathan Geen kanssa. Duon ensilevy "View From the Pocket" on saanut ylistäviä arvosteluja kansainvälisessä jazzmediassa.

Yhtyeen komppi koostuu Suomen jazzkent ässä aktiivisesti vaikuttavista nuorista ja menestyksekkäistä muusikoista. Levyllä piipahtavat myös huippuvierailijat: saksofonivirtuoosi Jukka Perko ja yhdysvaltalainen, erityisesti Amerikassa ja Euroopassa tunnustettu laulaja Dean Bowman, jonka kanssa Tuuli on myös aiemmin tehnyt yhteistyötä ollessaan New Yorkissa.

lue arvostelu:http://suomijazz.com/tuuli.htm

Roses- levy saatavilla kaupoissa kautta maan ja iTunesista.
Levyn julkaisee Nuoli ja jakelijana toimii Fg-Naxos Finland.