Etusivu   Kuvia   Levy   Yhteystiedot   Linkit   Bio   Keikat   English

Tuuli syntyi Saarijärvellä, Kalmarin kylässä 1978. Hän on soittanut klassista viulua ja pianoa 4-vuotiaasta asti. Tuuli istui pianon ääreen aina kun se oli muusikkoperheessä vapaana. Hän soitti kaikkea kuulemaansa, muun muassa isoveljen pianoläksyjä, ja sävelsi myös omia pikkukappaleita. Kotona sai soittaa aina, myös muiden jo mentyä nukkumaan. Tuuli on esiintynyt lapsesta saakka ja pienenä hän olikin niin innokas, että toisinaan isoveljien piti tulla hakemaan tyttö pois lavalta. Pikku kylässä ei ollut liikaa informaatiotulvaa ja näin aikaa jäi paljon musiikille ja lukemiselle. Myös kosketus luontoon oli tärkeä osa päivittäistä elämää; metsässä oli tilaa haaveiluun. Ensimmäinen bändi nimeltään Hedgehog Tuulilla oli yläasteella, jolloin hän teki myös pari omaa biisiä pääosin fuusiojazzia soittavalle yhtyeelle. Tuulin äiti kuljetti tytärtään viulu- ja pianotunneille Saarijärven musiikkiopistoon. Myöhemmin kuvaan tulivat myös yksityistunnit muun muassa jazzpianisti Marian Petrescun johdolla. Tärkeä opettaja oli myös viulisti-kapellimestari-säveltäjä Krzysztof Dobosiewicz.

Ammattiopintoja valitessa jazz alkoi vetää puoleensa yhä enemmän. Tuuli lähti opiskelemaan Hollantiin, Arnhemin taidekorkeakoulun jazzlinjalle, valmistuen vuonna 2005 pääaineinaan viulu, piano ja laulu. Multi-instrumentalistilinja luotiin Tuulia varten, hän oli ensimmäinen koulusta kolmella pääaineella valmistunut oppilas. Vuodesta 2000 eteenpäin Tuuli on esiintynyt useissa erilaisissa kokoonpanoissa Saksassa, Hollannissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa, esimerkiksi säveltäjä Merlijn Twaalfhovenin isoissa kansainvälisissä projekteissa Amsterdamin maineikkalla Paradiso -klubilla ja Bratislavassa, Slovakiassa.


Hollannista Tuuli suuntasi New Yorkiin ajatuksenaan tutustua paikalliseen musiikkielämään. Englannin kieli oli ollut Tuulille läheinen aina, ja suhde vahvistui Amerikassa vietetyn syksyn aikana. Siellä Tuuli löysi itsestään laulujen kirjoittajan, kun hän musisoi paikallisten singer-songwritereiden kanssa ja esitti omia laulujaan. New Yorkissa hän tutustui vokalisti Dean Bowmaniin, joka vierailee Roses -albumilla.

Tuuli muutti Suomeen vuonna 2006 ja alkoi suunnitella levyn tekoa. Suunnitelmat konkretisoituivat kun hän kohtasi jazzmuusikko Mika Myllärin joka kuultuaan materiaalia päätyi tuottamaan Tuulin albumin. Tuuli kokee, että hän on aina mennyt musiikin mukana, se on ollut hänen elämänsä keskiössä ja henkilökohtainen punainen lanka. Nyt oli luonnollinen aika tehdä levy; purkaa tähän mennessä maailmalla opittua ja koettua. Tuuli sanookin että hänen ensi levyynsä on koottu hänen tähän asti eletty elämänsä.